Медична реформа. У МОЗ заявили, що лікарів примусово відправляють на акцію протесту

18 Вересня 2017, 20:59

Лікарів змушують прийти на акцію протесту проти реформи охорони здоров‘я, яка відбудеться у вівторок, 19 вересня, у Києві. Про це заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

«Наша команда продовжує отримувати листи про те, як лікарів змушують брати участь у завтрашньому мітингу проти реформи охорони здоров‘я. Пишуть із обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф:

«Ми не хочемо мітингів 19 вересня проти вас та вашої реформи. Вище керівництво примусово відправляє медичних працівників на мітинг за свій рахунок і погрожує прийняти міри тим, хто не буде присутній на мітингу. Для мітингів виділяють декілька машин швидкої допомоги, які будуть зняті з лінії і відправлені на Київ. Ми підтримуємо Вас та вашу реформу. Тому що кожен українець потребує якісної та справедливої медицини», – процитувала лист Супрун.

Читайте також: Саме медична реформа є ключовою у трансформації України – Atlantic Council

Вона оприлюднила скріншот листа, але не називала місто і заклад, щоб не ставити під загрозу медичний колектив.

«Але запевняю, ми прослідкуємо за тим, щоби кожен, хто примусово скликає людей та ставить під загрозу життя пацієнтів, відповів за це. Такі протиправні та антидемократичні дії неприпустимі в жодній цивілізованій країні. Неприпустимим є використання державних швидких, які мають рятувати хворих, а не кишені людей, які роками наживаються на системі охорони здоров‘я в нашій країні», – наголосила Супрун.

Читайте також: У МОЗ розповіли, які зміни чекають на пацієнтів та лікарів у наступному році

Раніше повідомлялося, що 19 вересня українські медики, які виступають проти реформи, вийдуть на попереджувальну протестну акцію.