Правоохоронці оголосили про підозру «прокурору» ЛНР

15 Вересня 2017, 13:28

Працівники прокуратури Луганської області разом з Управлінням Служби безпеки України повідомили про підозру «прокурору» «Генеральної прокуратури Луганської народної республіки». Про це в п’ятницю, 15 вересня, повідомляє прес-служба прокуратури.

За інформацією, мешканець Луганська на початку 2015 року добровільно погодився стати «начальником слідчого відділення слідчого Управління по Артемівському району м. Луганська Генеральної прокуратури «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що «прокурор» діяв в інтересах терористичної організації та порушував конституційні права громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляється, слідчі заочно оголосили «прокурору» про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в терористичній організації). За це йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки України повідомила, що протягом 2017 року завершила досудове розслідування щодо 132 двох "силовиків та посадовців" незаконних терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".