Терористи підривали боєприпаси біля своїх позицій під Ясинуватою, щоб залякати мирних жителів

13 Вересня 2017, 23:43

У середу, 13 вересня, бойовики здійснили низку збройних провокацій поблизу об’єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування. Терористи Про це повідомляє Українська сторона СЦКК.

«Близько 12.00 год. 13 вересня було зафіксовано вибухи та хаотичний вогонь зі стрілецької зброї на непідконтрольній українському Урядові території в районі Василівки, що поблизу н.п. Ясинувата Донецької області, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу. Внаслідок вибухів обслуговуючий персонал станції був евакуйований до безпечного місця.
Саме у цей час неподалік, на Донецькій фільтрувальній станції, що розташовується західніше н.п. Ясинувата, працювали спостерігачі СЦКК, які не підтвердили вихідні постріли з підконтрольної Уряду України території. Зазначенні вибухи, за даними об’єктивного контролю та спостерігачів, були оцінені як такі, що здійснювались бойовиками шляхом підриву боєприпасів дистанційним способом поблизу власних позицій», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала 40 танків бойовиків неподалік Донецька

Також зазначається, що провокації такого характеру вчиняються бойовиками періодично упродовж останніх декількох місяців з метою залякування цивільного населення та створення враження щодо начебто існування «загрози» об’єктам цивільної інфраструктури з боку підрозділів Збройних Сил України.

Нагадаємо, 13 вересня у світлу пору доби бойовики майже припинили обстріли українських позицій. А з 5 випадків відкриття вогню з боку російських найманців, які зафіксовані з опівночі, два обстріли штаб  АТО охарактеризував як неприцільні.