У СБУ розповіли подробиці затримання на хабарі високопосадовця Укрзалізниці

13 Вересня 2017, 22:52

Працівники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили на хабарі першого заступника начальника одного із департаментів ПАТ «Укрзалізниця». Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Згідно з повідомленням, правоохоронці встановили, що чиновник за «підтримки» нещодавнього топ-менеджменту Укрзалізниці вимагав триста тисяч доларів США за вирішення питання щодо призначення на керівну посаду в одній із філій товариства. Співробітники СБ України задокументували, що у якості передоплати кандидату було запропоновано передати сімдесят тисяч американських доларів. Оперативники спецслужби затримали посадовця в одному з київських ресторанів під час отримання всієї суми першого «траншу».

«Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Викриття чиновника відбулося за допомогою Департаменту безпеки Укрзалізниці. Нове керівництво товариства надає всебічну підтримку правоохоронцям у розслідуванні інших можливих епізодів протиправної діяльності затриманого», – підсумували в СБУ.

Нагадаємо, раніше про затримання високопосадовця повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавреню. За його словами, мова йде про першого заступника начальника департаменту аудиту та контролю ПАТ "Українська залізниця" Вахтанга Джакелі.