Екс-керівника Укрхімтрансаміаку взяли під домашній арешт

12 Вересня 2017, 13:37

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжні заходи підозрюваним у розкраданні коштів розкрадання коштів держпідприємства «Укрхімтрансаміаку». Про це в вівторок, 12 вересня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці в Facebook.

Так, 9 вересня суд заарештував трьох підозрюваних у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн коштів держпідприємства.

Зазначається, що колишньому виконуючому обов’язки директора ДП «Укрхімтрансаміак» призначили цілодовобий домашній арешт. Його співучасникам, керівникам приватних підприємств присудили взяття під варти з альтернативою внесення застави , одному –1,5 млн грн, іншому – 1 млн грн.

Прокурори САП повідомили, що вже готують апеляційну скаргу на рішення судді стосовно обраних запобіжних заходів. Як повідомляється, працівники НАБУ та САП клопотали про «тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 13,6 млн грн кожному».

Раніше, 8 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали трьох осіб за підозрою у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн коштів державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали в лютому 2016 року.

Нагадаємо, 22 червня правоохоронці провели обшук у державному підприємстві «Укрхімтрансаміак», керівники якого підозрюються у привласненні та розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що під час розслідування справи ДП "Укртрансхімаміак" повідомлено про підозруколишньому директору Віктору Бондику. ГПУ підозрює його в тому, що у 2007-16 роках він обернув кошти держпідприємства на користь Амстердамського торговельного банку. Збитки попередньо складають 2,3 млн доларів. За словами Луценка, рахунки самого Бондика заарештовані в Швейцарії. Бондик — брат екс-регіонала, нардепа Валерія Бондика. Низка ЗМІ стверджували, що він племінник Віктора Януковича.