Прихильники Саакашвілі допомогли йому прорватися через кордон

10 Вересня 2017, 21:12

Колишній голова Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі прорвався через кордон. Про це повідомив нардеп Іван Крулько.

Згідно з повідомленням, група народних депутатів і прихильників Саакашвілі підійшли до пункту пропуску "Шегині", зробили "коридор" і провели Саакашвілі на українську територію.

Прикордонники не стали застосовувати зброю.

"Мирні громадяни з української сторони мирно зайшли на український кордон і абсолютно мирно забрали делегацію, де були народні депутати, де був Саакашвілі, й вони вже мирно перейшли на територію України пішки", – так це описав Крулько.

Тим часом речник Держприкордонслужби Олександр Слободян повідомив, що під час інциденту на кордоні виникла бійка:

"Натовп прорвав пункт пропуску "Шегині". Розпочалася бійка…", – зазначив Слободян, додавши, що наразі тяжко спрогнозувати наслідки цієї ситуації.

Саакашвілі у свою чергу заявив, що прямує до Львова.

"Сьогодні ми збираємося в Львові, мабуть, в найближчому місті, і вирішуємо (що робити далі – ред.)", – сказав політик.

Нагадаємо, Саакашвілі планував повернутися до України з Польщі у неділю, 10 вересня, через пункт пропуску "Краківець". Втім, плани змінилися, було вирішено рухатися потягом. Після того, як "Інтерсіті" було затримано у Перемишлі більше, ніж на дві години, Саакашвілі залишив потяг. Затримання відправлення потягу відбулося через те, що від Саакашвілі вимагали покинути потяг як особу "без дозволу на в'їзд в Україну". Потяг мав відправитися о 14.07 за Київським часом. В Держприкордонслужбі повідомили, що паспорти позбавленого громадянства України екс-очільника Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі недійсні і їх буде вилучено в разі перетинання ним українського кордону, а самого Саакашвілі буде повернуто до країни, з якої він прямуватиме.

Згодом Саакашвілі вирушив до пункту пропуску «Шегині». Прикордонники польської сторони пропустили його на територію України, однак у "нейтральній зоні" автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що "згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід "Шегині" заміновано".