Вибух у центрі Києва. В СБУ заявили, що на Махаурі давно “полювали” російські спецслужби

8 Вересня 2017, 23:20

На Тимура Махаурі, який 8 вересня загинув унаслідок вибуху автівки в центрі Києва, давно «полювали» спецслужби РФ. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

«Алі Тімаєв, нікнейм – «Тімур Махаурі», 04.04.1978 р.н., уродженець с. Гучум-Кале, Ітум-Калінського району, Чеченської республіки. Усіма можливими засобами боровся з «Путінським» режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідувався спецслужбами РФ та Чеченської Республіки. В період з 1999 по 2000 роки брав участь у бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення», – розповіли в СБУ.

Також повідомляється, що в 2008 році приймав безпосередню участь у Грузинсько-російській війні на стороні Грузії.

«На нього давно «полювали» російські спецслужби. Всього щодо нього було вчинено три замахи на вбивство, у тому числі 08.03.2009 в Тбілісі шляхом підриву за допомогою СВП у під’їзді житлового будинку. Тоді Алі вдалось вижити. Підтримував дружні стосунки з бійцями, які приймали участь у бойових діях у районі проведення АТО», – зазначили в спецслужбі.

Читайте також: Вибух автівки в центрі Києва. Що відомо про загиблого

Нагадаємо, ввечері 8 вересня у центрі Києва біля Бесарабського ринку вибухнула автівка. Внаслідок вибуху загинув чоловік, який був за кермом. Жінка отримала тяжкі ушкодження, їй відірвано ногу, життю дитини нічого не загрожує. Як стало відомо, загиблий – громадянин Грузії Тимур Махаурі.

За фактом вибуху розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.