Постпред США при ООН може стати держсекретарем замість Тіллерсона – Foreign Policy

7 Вересня 2017, 09:38

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі може змінити Рекса Тіллерсона на посаді держсекретаря. Про це повідомило видання Foreign Policy з посиланням джерела в уряді.

"Минулого тижня пішли чутки, що він іде, і вона займе посаду", – заявив неназваний чиновник.

Співрозмовники видання розповіли, що приводом для чуток стали нечасті появи Тіллерсона на публіці і відсутність з його боку коментарів по ключовим для зовнішньої політики США питанням.

"Недолік публічних заяв глави американської дипломатії з північнокорейської проблеми в цілому знижує значимість діалогу в списку можливих підходів Вашингтона до вирішення кризи", – сказали джерела.

Чутки про те, що Тіллерсон може покинути посаду глави Держдепу, вперше з'явилися цього літа. Раніше телеканал CNN з посиланням на власні джерела повідомив, що Рекс Тіллерсон думає про відставку у зв'язку з тим, що у нього виникли розбіжності з президентом Дональдом Трампом по низці важливих питань. Проте Держдеп США спростував це повідомлення.

Потім видання The Washington Post з посиланням на джерела, близькі до оточення глави Білого дому, повідомило, що президент США Дональд Трамп все більше незадоволений роботою держсекретаря Рекса Тіллерсона.

За словами одного зі співрозмовників видання, зокрема, Трамп і глава Держдепу не дійшли згоди під час обговорення чисельності військ США в Афганістані, а також з питань блокади Катару і Куби.

Коментувати нову інформацію про те, що Хейлі може змінити Тіллерсона на посаді держсекретаря, Держдепартамент відмовився, додає FP.