Україна виклала генсеку ООН свою позицію щодо миротворчої місії на Донбасі

6 Вересня 2017, 22:52

Постійне представництво України в ООН надіслало генсекові ООН і голові Ради безпеки організації позицію України щодо введення на Донбас миротворчого контингенту. Про це йдеться у повідомленні постійного представництва України в ООН у Twitter.

"Довели до відома генерального секретаря і голови Ради безпеки ООН позицію України щодо миротворчої місії ООН в ОРДЛО", – йдеться у повідомленні.

Крім того, представництво оприлюднило фотокопію заяви МЗС про ініціативу РФ щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі. Дипломати вважають, що заяви президента РФ Владіміра Путіна про введення миротворців ООН на лінію розмежування на Донбасі спотворюють ідею миротворчої операції. У заяві наголошується, що Україна виступає проти присутності в контингенті російських миротворців, оскільки РФ є країною-агресором.

Як повідомлялося, 5 вересня стало відомо, що Росія спрямувала генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та голові Ради Безпеки Текеде Алему проект резолюції про розміщення миротворців на лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте також: За миротворців, але проти сценарію РФ. Українські політики відреагували на заяву Путіна про місію ООН на Донбасі

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Владімір Путін заявив, що миротворці ООН на Донбасі можуть бути корисними для вирішення збройного конфлікту, але вони мають бути присутні лише на лінії розмежування сторін. Путін також наголосив, що це питання «не може бути вирішене без прямого контакту з представниками терористів «ДНР» та «ЛНР». Путін також повідомив, що доручив російському МЗС внести проект резолюції щодо миротворців на Донбасі на розгляд Ради безпеки ООН.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ України вважають, що миротворці ООН справді можуть сприяти відновленню миру Донбасі, і нагадали, що ще у березні 2015 року президент України Петро Порошенко офіційно надіслав до ООН звернення щодо розгортання на території України миротворчої операції. Постійне представництво України в Нью-Йорку вже отримало доручення  провести відповідні консультації з делегаціями в Радбезі ООН.