КНДР перемістила міжконтинентальну балістичну ракету до узбережжя – ЗМІ

5 Вересня 2017, 09:39

Влада Північної Кореї перемістила до західного узбережжя якийсь об'єкт, схожий на міжконтинентальну балістичну ракету, повідомляє у вівторок, 5 вересня, південнокорейське видання Asia Business Daily з посиланням на джерела в розвідці. 

До транспортування ракети приступили ще напередодні, 4 вересня, наступного дня після того, як Пхеньян провів шосте ядерне випробування. Пересування тривало вночі, , щоб уникнути стороннього спостереження, йдеться в публікації. На західному узбережжі Північної Кореї знаходяться пускові установки ракет.

Міністерство оборони Південної Кореї не змогло підтвердити інформацію ЗМІ. Тим часом у понеділок оборонне відомство заявило, що, на його думку, Північна Корея почала готувати запуск міжконтинентальної балістичної ракети.

Нагадаємо, Північна Корея 3 вересня провела вже шосте ядерне випробування. Його назвали "найпотужнішим за всю історію". Пхеньян заявив, що йдеться про розробку водневої бомби, яку можна буде доставити за допомогою наявних у КНДР балістичних ракет.

Японські сейсмологи повідомили, що сила землетрусу, зафіксованого на території КНДР під час цього випробування, цього разу була вдесятеро більшою, ніж у вересні 2016 року, коли КНДР востаннє проводила ядерні випробування.