Стрілянина у Княжичах. Екс-очільнику управління карного розшуку Києва обрали запобіжний захід

1 Вересня 2017, 13:01

Печерський районний суд Києва призначив запобіжний захід колишньому керівнику управління карного розшуку столиці Леоніду Куряті, якому раніше оголосили підозру по справі стрілянини в Княжичах, у вигляді цілодобового перебування під домашнім арештом. Про це у п’ятницю, 1 вересня, оголосила суддя Наталя Васильєва.

"Суд ухвалив застосувати до Куряти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання у Києві", – заявила Васильєва.

Також Курята зобов’язаний носити електронний браслет, здати свої паспорти і документи для виїзду за кордон. А також, прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора або суду та без їх дозволу не відлучатися з Києва.

Напередодні ГПУ анонсували вручення восьми підозр.

Нагадаємо, у ніч на 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Броварського району на Київщині під час спецоперації сталася стрілянина між працівниками поліції та ДСО, які мали затримати озброєну банду, п'ятеро правоохоронців загинули: Віталій Валецький, Юліан Рудько, Олександр Маніца, Євген Куртєв, Сергій Орлов. ГПУ повідомила, що працівники КОРД (Корпус оперативно-раптової дії Національної поліції України) почав першим стріляти по працівниках поліції охорони.

30 серпня Головне слідче управління Генеральної прокуратури повідомило про підозру трьом службовим особам Національної поліції у справі про стрілянину в Княжичах.