Побиття депутата Булаха перекваліфікували на навмисний напад

31 Серпня 2017, 15:35

Справу про побиття харківського депутата-антикорупціонера Дмитра Булаха перекваліфікували на "навмисне тілесне ушкодження середньої тяжкості". Про це на сесії Харківської обласної ради 31 серпня повідомив заступник начальника головного управління поліції в області Валерій Пахомов.

"Наразі за фактом нападу на депутата Булаха відкрито кримінальне провадження за статтею навмисне тілесне ушкодження середньої тяжкості. Надано охорону. Наразі працює слідчо-оперативна група", – повідомив Пахомов.

Зазначається, що зранку перед сесією низка представників громадських організацій під час мітингу висловили своє обурення щодо нападу і вимагали покарати не лише його виконавців, а й замовників.

За словами лікарів, у Булаха діагностували черепно-мозкову травму і травми органів грудної клітини, його життю наразі нічого не загрожує.

Раніше поліція відкрила справу щодо побиття депутата Булаха, кваліфікувавши інцидент як хуліганство та нанесення легких тілесних ушкоджень.

Як повідомлялось, у Харкові побили депутата облради від "Самопомічі", голову "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, унаслідок чого у нього рана на голові й можливі переломи щелепи і ребер. При цьому член правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитро Дробот сказав, що напад з антикорупційною діяльністю і заявив про стеження.