Порошенко відреагував на заяву лідерів Німеччини й Франції щодо припинення вогню на Донбасі

28 Серпня 2017, 22:42

Президент України Петро Порошенко привітав заяву лідерів Німеччини та Франції щодо забезпечення перемир’я на Донбасі. Про це він написав у Facebook.

Глава держави зазначив, що вітає наполегливий заклик, «передусім, до президента Росії, як країни-агресора та сторони конфлікту, забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року».

«Зі свого боку доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші. Ця тема, серед іншого, була обговорена під час моєї сьогоднішньої наради з військовим керівництвом у Краматорську», – зазначив Порошенко.

«Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року має набути всеохоплюючого характеру, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – додав президент.

Як повідомлялося, 28 серпня канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон поширили заяву, в якій закликали президентів України та Росії докласти максимум зусиль для повного припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, за результатами телефонних переговорів лідерів держав "нормандського формату", 22 серпня лідери України, Німеччини, Франції та Росії висловилися на підтримку перемир’я на сході України з нагоди початку нового навчального року.