Глава Пентагону привіз військове обладнання для України – Волкер

27 Серпня 2017, 10:20

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту в Україну 23-24 серпня привіз військове обладнання для Збройних сил України.

"Я згоден з тим, що міністри оборони не приїжджають з порожніми руками. Міністр оборони (Джеймс Меттіс – ред.) привіз певне оборонне обладнання для української армії", – сказав Волкер в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

При цьому спецпредставник зазначив, що США ніколи не визнають анексії Криму, а відновлення суверенітету України має відбуватися через системи безпеки в Україні.

"Відновлення суверенітету України має відбуватися через системи безпеки в Україні, в Києві зараз повинні говорити про те, як повинні жити люди, які знаходяться на сході України, зараз це дуже драматична історія", – наголосив спецпредставник США.

Як повідомлялось, міністр оборони США Джеймс Меттіс запевнив, що в Сполучених Штатах Америки розглядається питання надання Україні летального зброї. Меттіс також запевнив, що США продовжать надавати Україні допомогу в оборонному секторі і чекають імплементації стандартів НАТО.