ВМС США розпочали розслідування зіткнення есмінця з танкером біля берегів Сінгапуру

21 Серпня 2017, 23:43

ВМС США оголосили про негайне «призупинення всіх операцій» після того, як стало відомо про зіткнення американського есмінця з нафтовим танкером, повідомляє «Голос Америки».

Керівник військово-морськими операціями адмірал Джон Ричардсон розпорядився негайно призупинити операції всіх американських флотів, а також провести розслідування причин «низки інцидентів в Тихоокеанському театрі».

«Це вимагає негайних заходів, – сказав Ричардсон у відеозаяві. – Я хочу, щоб командувачі нашими флотами зустрілися зі своїми лідерами і командуванням, щоб гарантувати, що ми застосовуємо всі необхідні заходи для забезпечення безпечних і ефективних операцій».

За словами Ричардсона, в рамках розслідування планується проаналізувати процеси підготовки, а також перевірити обладнання і рівень техобслуговування.

Як повідомлялося, 21 серпня ракетний есмінець ВМС США John S. McCain ("Джон Маккейн") зіткнувся з торговельним танкером Alnic MC в Тихому океані біля берегів Сінгапуру. Десятеро моряків зникли безвісти.

Також нагадаємо, що 17 червня есмінець Військово-морських сил США "Фіцджеральд" зіштовхнувся з торговим судном біля берегів Японії. В результаті інциденту есмінець отримав пошкодження по правому борту, після чого в нього проникла вода, семеро моряків загинули.