Напад на перехожих у Фінляндії. Поліція назвала ім’я терориста

21 Серпня 2017, 13:25

Правоохоронні органи Фінляндії назвали ім'я чоловіка, який 18 серпня напав на перехожих з ножем у місті Турку. Ним виявився 18-річний біженець Абдеррахман Мечках, повідомляє агентство Reuters.

Він приїхав до Фінляндії з Марокко і просив притулку в країні. Скільки саме він знаходився в Фінляндії, і що стало причиною його нападу – поки невідомо.

Наразі злочинець перебуває в лікарні, але в понеділок, 21 серпня, він постане перед судом, який повинен ухвалити рішення про його арешт – по відеозв'язку з палати. Марокканця звинувачують у вбивстві, замаху на вбивство і тероризм.

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 серпня, декілька невідомих з ножем напали на людей на центральній торговельній площі міста Турку. Фінська поліція підвищила рівень безпеки по всій країні, включаючи аеропорти Гельсінкі-Вантаа та залізничні вокзали. Також збільшено кількість патрулів та активізовано зусилля зі збору інформації, що стосується інциденту.

Окрім того, у суботу, 19 серпня, поліція затримала ще чотирьох осіб, що можуть бути причетні до нападу з ножем в місті Турку.