ЦРУ попереджало поліцію Каталонії про можливі теракти

18 Серпня 2017, 11:59

Після низки терористичних атак у великих європейських столицях, таких як Париж, Берлін і Лондон, під прицілом терористів перебувала і Барселона. Про це напередодні ввечері повідомила іспанська газета El Periodico

Центральне розвідувальне управління США (ЦРУ) ще два місяці тому попередило поліцію Каталонії про загрозу терактів у місті. Зазначається, що вулиця Рамбла, на якій напередодні під колесами мікроавтобуса загинули 13 людей, була вказана в якості можливої цілі.

Також, за даними видання, про те, що наступною метою джихадистів може стати Каталонія, писали також в Twitter-акаунті, пов'язаному із терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Нагадаємо, удень 17 серпня мікроавтобус в'їхав у натовп людей в туристичному центрі Барселони – в районі пішохідної вулиці Рамбла. У результаті нападу загинули 13 людей, ще 100 постраждали.

Пізніше, вже в ніч на 18 серпня, у муніципалітеті Камбрільс інша група нападників скоїла наїзд на пішоходів на автомобілі Audi. У результаті другого нападу постраждали сім осіб, нападники ліквідовані поліцією.

Також ще одному іспанському муніципалітеті – Альканар – пролунали два вибухи, одна людина загинула, семеро постраждали. Спочатку вважалося, що причиною вибухів був витік газу. Пізніше було встановлено, що в будинку спрацював вибуховий пристрій.