Німеччина звинуватила громадянина Швейцарії у шпигунстві

16 Серпня 2017, 17:58

Німецька прокуратура висунула громадянину Швейцарії звинувачення у шпигунстві, повідомляє Reuters. Його звитувачують у тому,  що він за дорученням швейцарської розвідки шпигував за податковими органами федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія, зокрема, за низкою співробітників податкових органів, щоб дізнатися обставини купівлі німецькими податківцями компакт-дисків з даними про німців, які ухиляються від сплати податків.

За даними прокуратури, не пізніше липня 2011 року чоловік отримав від Федеральної служби розвідки Швейцарії (NDB) вказівку збирати інформацію про роботу німецьких податківців у зв'язку з придбанням таких дисків.

Чоловік був заарештований у Франкфурті-на-Майні в кінці квітня поточного року і з того часу знаходиться в слідчому ізоляторі.

За повідомленням німецьких ЗМІ, в рамках даної справи Федеральна прокуратура Німеччини веде розслідування стосовно ще трьох співробітників NDB.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Німеччину в шпигунстві, на тлі арешту німецького правозахисника Петера Штойднера в Стамбулі