Вбивство бійців АТО у Дніпрі. Одного із підозрюваних звільнили під заставу

15 Серпня 2017, 14:57

Підозрюваного у причетності до стрілянини у Дніпрі Давида Пабілера звільнили під заставу у розмірі 128 тис. гривень. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сторону захисту.

Зазначається, що у середу в апеляційному суді Дніпропетровської області розглядатимуть апеляційну скаргу адвокатів на рішення суду щодо запобіжного заходу.

Як повідомили адвокати, на їхню думку, суд припустився порушення, обравши запобіжний захід їхньому підзахисному у той момент, коли сплив 72-годиний термін з моменту вручення усіх повідомлень про підозру.

Минулого тижня у Дніпрі одному з підозрюваних у вчиненні стрілянини, під час якої загинуло двоє військових, громадянину Ізраїлю Давидові Пабілеру обрали запобіжний захід у вигляді утримування під вартою терміном на 60 днів з можливістю звільнення під грошову заставу. Рішення було ухвалене за наполяганням сторони обвинувачення, яка, зокрема, вважає, що підозрюваний може впливати на потерпілих, свідків та інших підозрюваних і перешкоджати слідству. Підозрюваного відпустили з-під варти, але приставили охорону, оскільки сплив 72-годинний термін його тримання.

Як повідомлялося, під час стрілянини, яка сталася 24 липня у Дніпрі, загинув колишній боєць 11 батальйону 59 бригади на позивний "Щука", за неперевіреними даними, від кульового поранення в голову. Другий загибилий – ветеран АТО Олексій Вагнер, який отримав численні поранення, служив у 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади,  Його привезли до лікарні в дуже тяжкому стані, з великою крововтратою. Боєць помер під час спроби надати йому медичну допомогу.

Також внаслідок численних пострілів був тяжко поранений відомий у Дніпрі адвокат, воїн-доброволець та захисник постраждалих у сутичках 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян, який служив разом із Вагнером. Згодом він заявив, що стрілки вимагали грошей у його рідних.

Місцеві ЗМІ повідомили, що правоохоронцям вдалося затримати одного із зловмисників, а через деякий час ще одного. Згодом у мережі опублікували відео моменту стрілянини в Дніпрі, а також оприлюднили радіоперехоплення переговорів патрульних з деталями інциденту.