СБУ повідомила про підозру “заступнику” одного із “міністрів” ДНР”

9 Серпня 2017, 16:11

Служба безпеки України оголосила заочну підозру  так званому "першому заступнику міністерства доходів та зборів терористичної організації "ДНР" у фінансуванні тероризму та дій, направлених на захоплення територій України. При це повідомили у прес-службі СБУ у середу, 9 серпня.

"Оперативники Управління СБУ в Донецькій області встановили, що колишній посадовець районної фіскальної служби Донецька наприкінці 2014 року обійняв посаду «першого заступника міністра міністерства доходів і зборів "ДНР", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "посадовець" відповідав за збір податків до "бюджету" псевдоутворення. Зібрані таким чином гроші зловмисник перерозподіляв серед бойових підрозділів т.зв. «ДНР» для закупівлі військової техніки, боєприпасів, засобів інженерного устаткування.

"З урахуванням факту перебування спільника терористів на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини йому оголошено підозру заочно за ч. 4 ст. 110-2, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України". – додали у відомстві.

Раніше Генеральна прокуратура України повідомила про підозру першому заступнику голови Генштабу РФ Миколі Богдановському/