Прикордонники розповіли, скільки українців скористалися безвізом

7 Серпня 2017, 13:04

Майже за два місяці правом безвізового в'їзду в країни Європейського Союзу скористалося 162 тисячі громадян України. Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

"Кількість відмов – 0,03%, всього 55 чоловік. З них 18 – це перевищення терміну перебування, 37 – не надалли доказів щодо мети поїздки", – сказав Цигикал.

Він також розповів, що проблема з чергами на кордоні  вирішена.

"Прийнято низку заходів на виконання відповідної вказівки президента. Це і перенаправлення потоків, і виділення окремих смуг для автомобілів з іноземними номерами, щоб розвантажити інші смуги руху", – пояснив Цигикал.

Раніше повідомлялось, що за перший місяць безвізу до ЄС в'їхали понад 95 тисяч українців, було також зафіксовано 50 відмов у в'їзді, переважно – через непідтвердження мети поїздки.

Зазначимо, 11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену». Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.