Трамп заперечив втручання Росії у вибори в США

4 Серпня 2017, 07:23

Президент США Дональд Трамп назвав звинувачення, що стосуються втручання Росії у хід президентських виборів в США "повною вигадкою". Про це він заявив на партійному з'їзді республіканців у четвер, 3 серпня.

Напередодні Білий дім стверджував, що глава держави вважає це втручання фактом.

Трамп сподівається, що остаточні результати розслідування, проведеного спецпрокурором США по Росії Робертом Мюллером, будуть "по-справжньому чесними". Звинувачення в тому, що РФ втрутилася в хід президентських виборів в США в 2016 році, є "повністю вигаданими" опонентами з Демократичної партії.

"Історія з Росією – це повна фабрикація, це просто виправдання найбільшої поразки в історії американської політики, – стверджує Трамп. – Їм просто стає від цього легше на душі, коли більше нема про що поговорити".

За його словами, "більшість людей знають", що у передвиборній кампанії Республіканської партії США "ніколи не було росіян".

"Ми виграли не завдяки Росії, ми виграли завдяки вам", – сказав він перед радісним натовпом.

Депутатів від Демократичної партії він назвав "одержимими російською фальшивкою" і запропонував їм або продовжувати в тому ж дусі, або "служити інтересам американського народу".

Як повідомлялося, центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві.

Згодом також стало відомо, що розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручили надсекретному відділу ФБР.