Насірову оголосили остаточну підозру – Ситник

28 Липня 2017, 07:49

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування справи щодо відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та вручили йому остаточну підозру. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Учора (26 липня – ред.) йому було оголошено про підозру, і тому… справа ця найближчим часом буде закінчена. Йому вже оголосили остаточну підозру", – зауважив очільник антикорупційного бюро.

Ситник також зазначив, що вже наступного тижня цю справу можуть передати до суду. За даними правоохоронців, дії Насірова завдали державі збитків на 2 мільярди гривень

"Прокурор вже погодив детективу остаточну підозру. Відповідно, справа вже закінчена", –  наголосив Ситник.

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова із заставою 100 млн грн. 16 березня його дружина внесла заставу, і він вийшов із СІЗО

У свою чергу Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила Національному антикорупційному бюро перевірити законність походження 100 млн гривень застави.