Едвард Лукас: Колись симпатики Путіна були на маргінесі політики США, тепер вони мейнстрим

27 Липня 2017, 10:47

Раніше яструбина позиція консерваторів щодо Росії була практично такою самою даністю, як те, що стрілка компаса показує на північ. Однак політичний землетрус змінює налаштування. Його епіцентр міститься в США. Про це на сторінках Тижня пише британський журналіст і публіцист Едвард Лукас.

«Колись республіканці шанували американську розвідку, а тепер тільки третина з них вірить висновку ЦРУ та інших служб про те, що Росія втручалася в президентські вибори Сполучених Штатів. Майже половина республіканців переконана, що Дональд Трамп-молодший вчинив правильно, зустрівшись із лобісткою, яка пропонувала викрадені матеріали проти демократів. Стільки само республіканців вважає Росію союзницею. Протягом двох років часка осіб, які позитивно ставляться до Владіміра Путіна, зросла втричі — нині їх 32%», — йдеться в матеріалі. 

Тим часом, зауважує Лукас, демократи лівого крила забули колишні нарікання на служби безпеки й стали ворогами Кремля та поборниками ФБР і ЦРУ. І, за його словами, річ тут не тільки в міжпартійних війнах епохи Трампа.

Лукас посилається на слова Джеймі Кірчика який написав у Politico, що Росія домагається прихильності американських правих щонайменше від 2013 року, особливо обробляючи гомофобів, Національну стрілецьку організацію США й спілки ветеранів.

«Тактика працює. Колись симпатики Путіна були на маргінесі американської політики. Тепер вони мейнстрим», – наголошує журналіст.  

Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»