В Іспанії ексгумували тіло Сальвадора Далі

21 Липня 2017, 07:47

В іспанському місті Фігерасі почалися роботи з ексгумації тіла художника Сальвадора Далі, яку дозволиd суд для встановлення батьківства. Про це повідомляє Associated Press.

Останки Далі поховані в склепі на території заснованого ним театру-музею. Для ексгумації з поховання підняли кам'яну плиту вагою півтори тонни.

Як пише Deutsche Welle, в першу чергу експерти визначать, в якому стані знаходяться останки і чи зберігся генетичний матеріал після дії хімікатів, які використовувалися для бальзамування тіла художника.

Суд вирішив провести ексгумацію тіла Сальвадора Далі для проведення ДНК-тесту на батьківство. Позов подала 61-річна ворожка на картах таро Марія Пілар Абель Мартінес, яка намагається довести, що Далі був її біологічним батьком. За словами жінки, її мати розповідала, що в 1955 році у неї були стосунки з Далі, коли вона працювала в Фігерасі домробітницею. Якщо суд вирішить, що позивачка є дочкою хужожника, Пілар зможе претендувати на 25% спадщини художника, яку він свого час заповів іспанській державі.  За підрахунками, в грошовому еквіваленті ця четверта частина може скласти 300 мільйонів євро.