У світі зменшилась кількість терактів на 9% – Держдеп США

20 Липня 2017, 14:03

Загальна кількість терактів у всьому світі, а також жертв терористичних нападів в 2016 році зменшилась, незважаючи на зростання кількості терактів, скоєних бойовиками "Ісламської держави" в Іраку. Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту США "Країна доповідає про тероризм", який оприлюднили 19 липня у Вашингтоні.

Зокрема, у документі, повідомляється, що кількість терактів у всьому світі за минулий рік скоротилася на 9% до 11072, а число загиблих в результаті терористичних нападів зменшилася на 13% до 25621 людини.

При цьому автори доповіді наголошують, що Ірак – лідер за кількістю терактів. У ньому було здійснено 2965 нападів. Далі йде Афганістан, Індія, Пакистан і Філіппіни.

Варто зазначити, що на частку "Ісламської держави" припадає на 20% більше терактів в Іраку, ніж в 2015 році.

Згідно з даними, Іран – головний державний спонсор тероризму.  Наголошується, що ця країна надавала рішучу підтримку антиізраїльських групам і силам, "яка збільшує і без того спустошливі конфлікти в Іраку, Сирії та Ємені".

Як повідомлялось, бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за спроби терактів у Парижі і Брюсселі.

Раніше у столиці Сирії Дамаску смертник на автомобілі підірвався на одній із центральних площ, внаслідок чого загинули 18 людей.