У ВМС США дали оцінку навчанням “Sea Breeze-2017”

19 Липня 2017, 23:13

Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Чорному морі "Sea Breeze", відзначають підвищення рівня складності маневрів цього року для всіх компонентів – на морі, на землі і в повітрі. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою Пентагону з приводу проведення навчань.

"Ключова річ, що стосується цих навчань – це те, що в порівнянні з попередніми вони стали набагато складнішими, з дуже потужними морським, повітряним та наземним компонентами", – зазначив з цього приводу заступник командора 65-ї оперативно-тактичної групи Шостого флоту ВМС США Меттью Ліман.

Дивіться фоторепортаж: «Сі Бриз-2017». Водолазні спуски та боротьба за живучість корабля

При цьому повідомляється, що зараз відпрацьовується чотириденний практичний етап навчань у морі, у якому беруть участь понад 30 військових кораблів США, України, Грузії й Туреччини.

У планах – відпрацювання пошуково-рятувальних операцій, знешкодження вибухонебезпечних об'єктів на морі, вправ з протиповітряної оборони, виконання завдань під водою, а також із застосуванням літаків морської авіації.

Авіаційні та десантні компоненти також будуть перевірені на цьому етапі.

"Американські морські піхотинці працюватимуть зі своїми українськими й турецькими колегами, відпрацьовуючи місії з висадки як на морі, так і на суші", – повідомили в Міністерстві оборони США.

Як повідомлялося, міжнародні військові навчання Sea Breeze-2017, триватимуть до 23 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській і Миколаївській областях. У навчаннях беруть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною (понад 3 тисячі осіб).