В ОБСЄ призначили нового генсека

18 Липня 2017, 16:08

У вівторок, 18 липня, Рада міністрів обрала нового генерального секретаря ОБСЄ, яким став швейцарський дипломат Томас Гремінгер. Про це повідомила прес-служба ОБСЄ на свої сторінці у Twitter.

"Рада міністрів сьогодні призначила Томаса Гремінгера в якості генерального секретаря ОБСЄ. Бажаємо йому всіляких успіхів у вирішенні непростих завдань", – йдеться в повідомленні. 

Також зазначається, що колишній державний секретар з європейських справ Франції Арлем Дезір був призначений новим представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Новим Верховним комісаром з національних меншин організації обрали колишнього генсека ОБСЄ Ламберто Заньєра, термін повноважень якого закінчився 30 червня 2017 року.

Як повідомлялось, 11 липня країни ОБСЄ підтримали призначення генеральним секретарем швейцарського дипломата Томаса Гремінгера. 

Нагадаємо, 1 липня члени ОБСЄ не змогли обрати наступника генерального секретаря Ламберто Заньєра, термін повноважень якого на цій посаді завершився 30 червня. 57 членів ОБСЄ, серед яких Росія та США, не змогли домовитись щодо кандидатур на цілу низку керівних посади через розбіжності поглядів між членами організації.