Від Розенблата і Полякова вимагатимуть здати закордонні паспорти

17 Липня 2017, 11:50

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що САП клопотатиме в Солом`янському районному суді Києва про обрання для народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова запобіжних заходів у вигляді застави, а також проситиме зобов'язати їх здати закордонні паспорти. 

"Скоріш за все, будемо клопотати про заставу і здачу паспортів", – розповів Холодницький.

При цьому він спростував поширену у ЗМІ інформацію про намір САП клопотати в суді про обрання для Розенблата і Полякова запобіжних заходів у вигляді арешту, зауваживши, що Верховна Рада не дала згоди на їхній арешт.

Також у прес-службі САП зазначили, що судові засідання з обрання запобіжних заходів відбудуться впродовж 17-21 липня, однак наразі час засідань ще не визначено.

Оновлення о 16:45: Як повідомив "Українським новинам" заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, Солом'янський районний суд Києва обере запобіжний захід для Розенблата і Полякова у вівторок, 18 липня. За його словами, засідання заплановане на 10:00. Запобіжний захід для Розенблата розглянуть першим, потім перейдуть до обрання запобіжного заходу для Полякова.

Як повідомлялось, 14 липня НАБУ викликало на допит нардепів Полякова і Розенблата. Напередодні, 13 липня, генпрокурор Юрій Луценко у Верховній Раді вручив підозру депутатам Максиму Полякову та Бориславу Розенблату.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада розглянула і прийняла рішення щодо зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності щодо п’ятьох нардепів. Полякова і Розенблата нардепи позбавили депутатської недоторканності, але не дали згоди на його арешт.