Суд обрав запобіжний захід директору Львівського бронетанкового заводу

15 Липня 2017, 14:01

У суботу, 15 липня, суд заарештував директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа на два місяці з можливістю внесення застави в 2 млн гривень. Про це повідомляє Центр Протидії Корупції в Facebook.

"60 днів арешту або 2 млн грн застави для мільйонера Тимківа, директора Львівського бронєтанкового, якого депутати від Блоку Петра Порошенка прийшли брати на поруки", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, депутати партії БПП раніше по черзі просили суд віддати Тимківа на поруки. Так, суть схеми, в якій підозрюють директора Львівського протитанкового: замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні.

Нагадаємо, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціальної антикорупціної прокуратури затримали посадовців ЗСУ та директора Львівського бронетанкового заводу. Їх підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод»,  також засновника ТОВ, задіяного у схемі.