Уряд затвердив перелік ліків та медвиробів на закупівлю у 2017 році

13 Липня 2017, 10:58

Уряд України 12 липня затвердив перелік лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються спеціалізованими організаціями за бюджетні кошти у 2017 році. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Відповідне рішення дозволяє МОЗ України якнайшвидше розпочати закупівлі за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» цього року і на законодавчому рівні забезпечує своєчасний доступ пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів.

Зазначається, що затверджений перелік ліків та медпрепаратів включає 23 номенклатури.

У міністерстві також зауважили, якщо після закупівлі необхідної кількості лікарських засобів та медичних виробів з переліку, на рахунках спеціалізованих організацій залишаться невикористані кошти, МОЗ зможе закупити додаткову кількість товарів.

Як повідомлялось, 9 квітня в Україну доставили першу партію ліків на 60 мільйонів гривень для лікування онкозахворювань у дітей.

Раніше у Мінохоронздоров'я затвердили ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню. Реєстр містить 157 торгових найменувань препаратів.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Кабінет міністрів України затвердив постанову про внесення змін до переліку лікарських препаратів, які будуть закуповуватися міжнародними організаціями за кошти держбюджету-2016 року.