Регламентний комітет Ради відмовив у наданні згоди на затримання та арешт Добкіна

12 Липня 2017, 19:41

Комітет Верховної Ради з питань регламенту визнав законним і мотивованим лише одне подання генерального прокурора України Юрія Луценка на народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна – про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності.

"Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Добкіна Михайла Марковича, підтримане та внесене до Верховної Ради України генеральним прокурором Юрієм Луценка 29 червня 2017 року, є достатнім з точки зору проданих матеріалів, законним і мотивованим, оскільки ініційовано і подано належним суб'єктом подання ", – заявив керівник регламентного комітету Ради Павло Пинзеник (фракція" Народний фронт ") на засіданні комітету.

Два інших подання про надання згоди на затримання та на арешт Добкіна комітет визнав недостатньо мотивованими.

"Таке подання, на думку комітету, є законним, оскільки ініційовано та подано належним суб'єктом подання, але недостатньо мотивованим і обґрунтованим", – зачитав Пинзеник рішення комітету щодо подання на надання згоди на затримання Добкіна.

Дані рішення були підтримані членами комітету і направлені голові Верховної Ради Андрію Парубію для розгляду в сесійній залі парламенту.

Як повідомлялося 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Михайшла Добкіна. За його словами, в діях Добкіна "вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн".