Скандальний Браун розповів, хто запросив його на конкурс в аудитори НАБУ

12 Липня 2017, 16:11

Запрошення до участі в конкурсі на зайняття посади аудитора НАБУ британцю Найджелу Брауну надіслала дехто Наталія Мєзєнцева, а також він проводив попередню зустріч з головою фракції БПП Артуром Герасимовим. Про це Браун особисто повідомив під час співбесіди з претендентами на зайняття посади аудитора НАБУ в Комітеті Верховної Ради з питань протидії корупції.

Відповідні заяви Браун зробив у відповідь на запитання нардепа Віктора Чумака стосовно того, хто саме надав Брауну перепустку для входу до сесійної зали Верховної Ради під час попереднього голосування щодо аудитора 21 березня, а також, хто саме запросив його до участі в конкурсі.

За словами Брауна, у лютому цього року він отримав запрошення до участі від Наталії Мєзєнцевої, яка надіслала його через Асоціацію детективів і розслідувачів, до якої входить Браун.

«Запрошення мотивували тим, що на їхню думку, у мене достатньо досвіду та підстав висуватися на конкурс і бути аудитором в Україні».

Також, за словами Брауна, він прибув до Києва 20 лютого і зустрівся з нардепом Артурорм Герасимовим, який розпитував його стосовно професійних якостей та досвіду. Після цієї зустрічі Браун залишив Київ наступного дня.

На запитання, хто оплатив його переїзд до Києва та стосовно його фінансової спроможності для роботи на неоплачуваній посаді аудитора, Браун відповів, що переїзд оплатив сам, а те, що посада аудитора є неоплачуваною, стало для нього новиною і йому «слід про це подумати».

Браун не уточнив, хто така Мєзєнцева. Водночас у реєстрі помічників народних депутатів, є ім’я Наталії Борисівни Мєзєнцевої, яка є помічницею нардепів від 4-го до 8-го скликання Ради (нардепи Микола Рудьковський, Олександр Мороз, Олександр Лавринович, Дмитро Андрієвський). У нинішньому 8-му скликанні Ради вона є помічницею нардепа від БПП Дмитра Андрієвського. Крім того, Мєзєнцева є головою секретаріату фракції БПП.

Як повідомлялося, 21 березня Верховна Рада не змогла призначити аудитора за своєю квотою для Національного антикорупційного бюро. Раді пропонували кандидатури Роберта Сторча переможця першого конкурсу, організованого Комітетом з питань протидії корупції, і Найджела Брауна, кандидатуру якого внесли фракції БПП і «Народного фронту» безпосередньо у день голосування.