Siemens хоче притягнути до відповідальності компанії РФ через доставку турбін в окупований Крим

10 Липня 2017, 21:47

Німецька компанія Siemens вживає юридичних засобів, щоб завадити встановленню своїх газових турбін на нових електростанціях в окупованому Криму. Відповідну заяву в компанії зробили в понеділок, 10 липня.

У конгломераті заявили, що як мінімум дві з чотирьох поставлених на півострів газових турбін вироблені за участі Siemens та вивезені до Криму проти волі компанії.

"Ми вивчаємо, які ще кроки можемо зробити", – цитує позицію компанії агенція Reuters.

У Siemens наголосили, що негайно припиняють будь-яку співпрацю із російськими контрагентами, причетними до цього у скандалу. У тому числі – і з "Інтеравтоматикою", підрядником, який мав встановлювати турбіни в Криму та частина якого належить німецькому концерну. Siemens допустила, що домагатиметься скасування поставок та кримінальної відповідальності для причетних осіб із партнера за контрактом, російської держкомпанії "Технопромекспорт". Німецька компанія наголосила, що в останній письмово гарантували те, що не передаватимуть турбіни до Криму.

Читайте також: Непідвладні санкціям. Як турбіни Siemens опинились в окупованому Криму

Раніше у фірмі уже заявляли, що перепродаж російським контрагентом турбін, начебто придбаних для побудови електростанції у Тамані, у десятку кілометрів через протоку від Криму, також є порушенням контракту та санкційного режиму. Siemens підкреслила, що повністю дотримується експортних обмежень ЄС.

Також нагадаємо, що в міністерстві економіки Німеччини наголосили, що концерн Siemens має подбати про дотримання санкцій, введених Євросоюзом проти Росії за анексію Криму.