Правоохоронці провели обшуки в Укргазвидобування

7 Липня 2017, 13:35

У п’ятницю, 7 липня, Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України прийшли з обшуками в ПАТ «Укргазвидобування». Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова правління компанії Олег Прохоренко.

«Сьогодні з обшуками до УГВ прийшли СБУ та ГПУ якраз по цій темі – комусь мабуть не подобається, що ми з таким трудом залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії, що створюємо ринок нафтогазових сервісних послуг, що працюємо чесно і прозоро (всі ці контракти – результат жорстких торгів на ПроЗорро), що збільшуємо видобуток», – йдеться у повідомленні.

Прохоренко зазначив, що правоохоронці вилучили документи по проведенню робіт зі збільшення видобутку газу.

"А у нас тут ГПУ і СБУ вилучає документи по проведенню робіт зі збільшення видобутку газу. В країні, яка третій рік в стані війни і яка, нагадаю, все ще має імпортувати кожен рік 12-13 млрд м3 газу, щоб не замерзти взимку", – наголосив голова Укргазвидобування.

Нагадаємо, що 31 травня Мін'юст заарештував рахунки Укргазвидобування. У компанії заявили, що до такої ситуації призвела спроба ТОВ "Арабський енергетичний альянс" заволодіти коштами Укргазвидобування в розмірі 231,6 млн грн.