Луценко зі сваркою покинув засідання регламентного комітету Ради. Оновлено

6 Липня 2017, 14:56

У четвер, 6 липня, генеральний прокурор України Юрій Луценко, посварившись з народним депутатом Сергієм Шаховим, покинув засідання комітету Верховної Ради з питань регламенту, на якому розглядалося подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Максима Полякова (фракція "Народний фронт").

Луценко обурився тим, що його намагаються перебити, зокрема таку претензію він адресував Шахову. За словами генпрокурора, комітет таким чином намагається перешкоджати тому, щоб він озвучив безсторонні факти для парламентаріїв. Очільник ГПУ також додав, що комітет займається прикриттям корупційних дій.

Після сварки з Шаховим Луценко, а також глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький покинули засідання. Керівник комітету Павло Пинзеник оголосив перерву в засіданні.

Однак Луценко зазначив, що найближчим часом повернеться на засідання регламентного комітету, який повинен продовжити роботу після перерви.

Пізніше Генпрокурор повернувся на засідання регламентного комітету Ради, який відновив засідання після невеликої перерви. У залі були відсутній Поляков, який, за словами керівника комітету Павла Пинзеника, схвалив продовження засідання в його відсутність.

Народного депутата від партії «Народний фронт» Максима Полякова підозрюють в отриманні хабара у розмірі 7500 доларів у справі про незаконний видобуток бурштину.

Згідно з інформацією Генеральної прокуратури України, Поляков, діючи за попередньою змовою із нардепом Бориславом Розенблатом та зі своїм помічником-консультантом Тетяною Любонько, вимагали та отримали неправомірну вигоду 15 000 доларів США від представника компанії нерезидента "Фуджейра" (ОАЕ) за лобіювання інтересів у сфері видобутку бурштину в Україні. Отримані гроші Розенблат і Поляков мали розділити порівну по 7500 доларів.