У проекті резолюції ОБСЄ Росію назвали країною-окупантом

5 Липня 2017, 12:59

У середу, 5 липня, Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ оприлюднив проект резолюції, в якому Росія визнається окупантом. Згідно з документом, РФ закликали скасувати анексію Криму і дотримуватися домовленостей щодо Донбасу.

"…закликає Російську Федерацію як країну-окупанта на Кримському півострові зняти всі обмеження і усунути інші бар'єри, що перешкоджають свободі пересування спостерігачів зі складу Спеціальної моніторингової місії в Україні та виконання ними свого мандата; засуджує численні серйозні випадки тиску, переслідування і залякування спостерігачів зі складу СММ поряд з випадками навмисного знищення майна ОБСЄ в певних районах Донецької і Луганської областей, що знаходяться під контролем російських гібридних сил, і закликає Російську Федерацію до прийняття практичних заходів", – йдеться у тексті резолюції.

У проекті резолюції також заявляють про підтримку Мінського протоколу і Мінського меморандуму щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"…знову заявляє про свою підтримку Комплексу заходів з виконання Мінських угод, прийнятого і підписаного 12 лютого 2015 року в Мінську усіма сторонами, які також підписали Мінський протокол від 5 вересня 2014 року і Меморандум від 19 вересня 2014 року, і відповідних резолюцій ПА ОБСЄ, що стосуються кризи в Україні і навколо неї", – зазначили у документі.