У Франції заарештували підозрюваного у організації замаху на Макрона

3 Липня 2017, 14:37

Прокуратура Франції висунула звинувачення 23-річному чоловікові, який представилася як «націоналіст» і планував організувати замах на президента країни Еммануеля Макрона. Про це повідомляє радіо RMC.

За даними радіо, чоловік планував напасти на президента під час параду 14 липня, в день взяття Бастилії. Акція також приурочена до річниці теракту в Ніцці в 2016 році. Тоді загинули 84 людини, більше 300 отримали поранення. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

Чоловіка затримали 28 червня, після того як він в листуванні на одному з ігрових сайтів сказав, що планує придбати автомат Калашникова і напасти на президента. Також чоловік заявляв, що хоче атакувати «мусульман, євреїв, чорношкірих і гомосексуалістів».

Під час арешту він погрожував співробітникам правоохоронних органів кухонним ножем. Крім того, в його автомобілі поліцейські виявили ще три кухонні ножі.

З 2016 року чоловік був засуджений на три роки за підбурювання до расової ненависті і тероризму, але вийшов з в'язниці достроково, через 18 місяців.