Ізраїль завдав нового авіаудару по позиціях сирійських військових

29 Червня 2017, 11:58

Ізраїль завдав авіаудару по позиціях сирійських військових, повідомляє Reuters з посиланням на заяву ізраїльських військових.

За їх словами, авіаудар був спровокований тим, що сирійські артилерійські снаряди вибухнули в районі Голанських висот, які знаходяться під контролем Ізраїлю. Авіаудар був нанесений в районі провінції Кунейтра.

"Ми атакуємо тих, хто нападає на нас. Це наша політика, і ми будемо продовжувати її реалізовувати", – заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Ізраїль 25 червня двічі наносив удар по позиціях сирійської армії через випадок на Голанських висотах. Тоді авіаудар був також завдано в районі провінції Кунейтра. Сирія назвала це "відчайдушною спробою підтримати терористів".

Хоча Ізраїль утримується від безпосередньої участі в бойових діях на території Сирії, час від часу він завдає ударів по цілях у охопленій війною країні. Найчастіше це здійснюється у відповідь на вогонь по його території. Формально Сирія та Ізраїль досі перебувають у стані війни через арабо-ізраїльські конфлікти.