На Донбасі жінок і дівчат викрадають для сексуальної експлуатації – звіт Держдепу США

29 Червня 2017, 10:26

На територія окупованих районів Донецької та Луганської областей жінок і дівчат викрадають з метою сексуальної експлуатації в Україні та Росії. Про це повідомляється у щорічній доповіді Державного департаменту США «Про торгівлю людьми» 2017 року.

У доповіді наголошують, що конфлікт на сході України, який підживлюється російською агресією, призвів до переселення близько двох мільйонів людей, і що це населення особливо вразливе перед експлуатацією. А сама поява великої кількості переміщених осіб посилила вразливість перед торгівлею людьми по всій країні.

"У районах, які контролюються керованими Росією сепаратистами, ситуація стає особливо складною. Можливості для працевлаштування обмежені і "влада" сепаратистів обмежує міжнародну гуманітарну допомогу, яка би допомогла задовольнити потреби цивільного населення. Жінки та дівчата з районів, охоплених конфліктом, викрадаються з метою сексуальної та трудової експлуатації в Україні та Росії", – йдеться у звіті.

Зазначається, що внутрішньо переміщені особи ставали жертвами торгівлі людьми, а деякі українці піддавалися примусовій праці на окупованих територіях Донбасу, які не перебувають під контролем українського уряду. Людей часто викрадали, піддавали тортурам та примусово випитували інформацію. 

Минулорічний звіт Держдепу повідомляв, що терористи на Донбасі використовують неповнолітніх у складі своїх незаконних збройних формувань, ангажують їх як інформаторів або прикриваються ними як «живим щитом».