Аудиторія українського Facebook досягла 10 млн користувачів

26 Червня 2017, 23:56

Український Facebook, за оцінками самої мережі, виріс до 10 мільйонів акаунтів. Про це повідомляє Ain.ua.

Як повідомляється, так сталося насамперед через блокування російських сайтів, в тому числі – соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники", які довгий час були в топі популярних сайтів уанету.

Відзначається, що одним з перших знакову цифру зауважив Микита Коваленко, альфа Діджитал бутика Yellow Fox. Ще в травні, за його словами, цей показник в рекламному кабінеті оцінювався в 7,4 млн.

Ці дані підтверджують і в Factum Group Ukraine. За словами Івана Дубинського, СEO дослідницької компанії, яка готує звіти по популярним сайтам уанету для ІнАУ, в травні цього року 9 546 069 українців відвідало стартову сторінку найпопулярнішої в світі соціальної мережі, а 8 797 750 українців відвідало сторінки профілю.

Раніше повідомлялося, що відвідуваність ВКонтакте впала з 9,8 мільйонів до 3,8 мільйона.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси Mail.ru, Яндекс, ВКонтакте та Однокласники, а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, Первый канал. Загалом у списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.