Ізраїль вдруге завдав удару по позиціях сирійських військ

25 Червня 2017, 19:57

Ізраїль вдруге за два дні завдав удару по позиціях сирійських військ, підконтрольних уряду Башара Асада. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, Тель-Авів назвав свій вогонь ударом у відповідь і реакцією на обстріл Голанських висот.

«Метою стали дві артилерійські позиції і вантажівка з боєприпасами, що належать сирійському режиму»,— наводить агентство повідомлення ЦАХАЛ.

Перестрілка в районі Голанських висот, які ізраїльські війська займають з 1967 року, триває другий день. Попередній удар ВПС країни припав на два сирійських танки і позиції артилерії. Тоді Тель-Авів також охарактеризував свої дії як вогонь у відповідь.

Хоча Ізраїль утримується від безпосередньої участі в бойових діях на території Сирії, час від часу він завдає ударів по цілях у охопленій громадянською війною країні. Найчастіше це здійснюється у відповідь на вогонь по його території.

Формально Сирія та Ізраїль досі перебувають у стані війни через арабо-ізраїльські конфлікти. Ізраїль пояснив свої дії "неприйнятним порушенням суверенітету" на тлі угоди про припинення вогню між двома країнами від 1974 року, за дотриманням якої стежить ООН.