В Одесі невідомі скоїли напад на учасницю експертної комісії в справі “2 травня”

24 Червня 2017, 17:57

В Одесі в суботу, 24 червня, невідомі побили учасницю експертної комісії «Група 2 травня» Світлану Підпалу. Про це активістка повідомила в Facebook.

За її словами, напад вчинили на вулиці Тираспольській, біля будинку, де вона живе.

"На мене напали біля мого будинку на Тираспольській. У мене в руках був надувний дитячий м'яч і мобільний телефон, на плечі рюкзак. Нічого не вкрали. Бризнули балоном, потім били по обличчю. Я розумію, що мене попереджають", – написала Підпала, додавши, що чекає на приїзд «швидкої».

Підпала є активною учасницею незалежного розслідування, яке проводить громадська комісія «Група 2 травня», створена в 2014 році після масових заворушень, що призвели до загибелі 48 осіб. Підпала також активно бере участь у різних акціях протесту, спрямованих проти знищення зелених зон та забудови узбережжя Чорного моря в Одесі.


Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.