Суд відпустив під домашній арешт посередника в “справі Гужви”

24 Червня 2017, 13:56

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для посередника, якого правоохоронці затримали у справі головреда видання «Страна.ua» Ігоря Гужви. Про це повідомляє із зали суду кореспондент Тиждень.ua.

Суд обрав в якості запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт терміном на два місяці. На рішення може бути подана апеляція.

За словами прес-секретаря прокуратури міста Києва Надії Максименко, Антон Філіпковський, якого затримали як посередника, співпрацює зі слідством.

«Ознайомившись із текстом підозри, а також із частково оприлюдненими доказами кримінального провадження, він почав працювати із органами досудового розслідування та надавати покази. Суд задовольнив клопотання, застосувавши до нього цілодобовий домашній арешт на території міста Харкова», – сказала речниця прокуратури.

Як повідомлялося, Гужві вручили підозру 23 червня.

Нагадаємо, пізно ввечері 22 червня працівники інтернет-видання «Страна.ua» повідомили в соцмережах, що їхній офіс у центрі Києва обшукують силовики. Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про затримання головного редактора ресурсу Ігоря Гужви. Він підозрюється у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів у народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька.

Згодом нардеп Лінько підтвердив, що Гужва брав участь у вимаганні в нього грошей.

Разом із Гужвою силовики затримали посередника.