Турчинов виступив за введення візового режиму з РФ уже цього літа

23 Червня 2017, 14:49

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов виступає за ухвалення закону про введення візового режиму для росіян до того, як Верховна Рада піде на канікули. Про це Турчинов заявив під час брифінгу в Полтаві.

"Безумовно, це (візовий режим з РФ, – Ред.) необхідно було робити одразу, системно з прийняттям рішення про безвізовий режим (з ЄС, – Ред.). Але я сподіваюся, ВР не піде на канікули, поки це рішення не буде прийнято і проголосовано", – заявив Турчинов.

Згідно з календарним планом Верховної Ради, останнє пленарне засідання шостої сесії 8-го скликання відбудеться 14 липня.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Верховна Рада так і не розглянула Проект Постанови №4030 про запровадження візового режиму з Російською Федерацією, попри те, що він був внесений у порядок денний парламенту. Голова парламенту Андрій Парубій пояснив, що не виніс постанову на голосування, тому що продовжує переконувати лідерів фракцій позитивно проголосувати за неї. Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков повідомив, що у разі введення Україною візового режиму з РФ російська сторона реагуватиме відповідно до власних інтересів.