Суди заарештували вже 18 із 24 затриманих екс-податківців часів Януковича

23 Червня 2017, 14:44

Апеляційний суд Києва 22 червня задовольнив апеляційну скаргу Головної військової прокуратури щодо обрання запобіжного заходу екс-посадовцю, який в різні роки обіймав посади заступника керівника ДПА в Дніпропетровській області та голови ДПА в Полтавській області, і призначив арешт із можливістю застави 10 млн грн. Про це повідомила Генпрокуратури.

За попередніми даними слідства, підозрюваний завдав збитків державі на загальну суму понад 2 млрд 460 млн грн.

"Окремим предметом дослідження слідчих стане рівень доходів вказаного громадянина. Оскільки загальна вартість майна підозрюваного та його родини сягає понад 20 млн грн, а сукупний дохід сім’ї за 19 років склав 3,8 млн грн", – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, частину майна підозрюваного заарештували, зокрема, автомобіль Bentley Continental.

Адвокати підозрюваного оскаржують рішення про арешт майна.

"Таким чином, станом на ранок 23 червня запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців", – повідомили в ГПУ.

Як повідомлялося, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента України Віктора Януковича і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, організували і забезпечили незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного і контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. За попередніми даними, податкова служба за керівництва Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

Підозрюваних затримали в рамках антикорупційної спецоперації 24 травня. Тоді 2,3 тис. правоохоронців провели 454 обшуки в 15 областях і затримали 23 діючих і колишніх керівників податкової служби. Для обрання запобіжного заходу їх доставляли в Київ вертольотами.