Порошенко обговорив з Туском загрози з боку проекту “Північний потік-2”

22 Червня 2017, 13:10

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск обговорили загрози з боку проекту спорудження газопроводу "Північний потік-2". Про це глава української держави заявив у Брюсселі під час прес-конференції.

"Ми також скоординували наші позиції і загрози, які несе російський політично вмотивований проект "Північний потік-2", який спрямований не тільки проти України, а й проти всього Євросоюзу", – сказав Порошенко.

При цьому глава української держави додав, що енергетична диверсифікація, енергетична безпека та ефективні співпраця залишаються актуальними як для України, так і для Євросоюзу.

Нагадаємо, голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв закликав США накласти санкції на учасників проекту "Північний потік-2".

Як повідомлялось, в проекті з будівництва газопроводу беруть участь п'ять європейських компаній (французька Engie, австрійська OMV, британо-нідерландська Royal Dutch Shell і німецькі Uniper і Wintershall), які, зі слів еколога і активістки Євгєнії Чирикової, "з якоїсь загадкової причини належать "Газпрому".