СБУ завершила розслідування щодо замаху на нардепа Геращенка, підозрюваним загрожує довічне ув’язнення

21 Червня 2017, 13:25

Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо замаху на життя народного депутата України Антона Геращенка через його громадську та державну діяльність. Про це повідомили у прес-службі СБУ у середу, 21 червня.

"Обвинувальний акт проти двох підозрюваних, що знаходяться під вартою, скеровано до суду. Їм загрожує довічне ув’язнення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що замах на депутата організував один з активних членів терористичної організації «ЛНР» на виконання завдання головного управління Генштабу ЗС РФ.

Повідомляється, що зловмисник переховується від слідства у Російській Федерації та тимчасово окупованих територіях. Його оголошено у розшук.

Кримінальна справа проти нього та інших представників російських спецслужб виділена в окреме провадження.

Нагадаємо, 21 січня Служба безпеки доповіла, що запобігла замаху на життя народного депутата України, до організації якого причетні спецслужби РФ. Двох підозрюваних затримали. Зловмисники планували підірвати автомобіль народного депутата. Наступного дня радник голови МВС Зорян Шкіряк повідомив, що цим депутатом є Антон Геращенко, а приводом для вбивства – його співпраця із сайтом "Миротворець", який розкриває факти російської агресії в Україні.