Поліція відкрила провадження за фактом смертельної ДТП у Львові біля церкви

19 Червня 2017, 10:37

За фактом аварії в центрі Львова біля церкви Святого Андрія, внаслідок якої загинула жінка, поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє ZIK із посиланням на речницю ГУ Нацполіції Львівської області Світлану Добровольську.

Інцидент кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ.

За словами Добровольської, вже призначено низку експертиз щодо стану автомобіля, які мають вказати, чи був позашляховик технічно справний. 

Водію легкового автомобіля «Тойота Ленд Крузер», 1968 року народження, жителю с. Сокільники Пустомитівського району, який не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох пішоходів, після ДТП стало погано. Йому лікарі «швидкої» надали медичну допомогу на місці події, зараз він перебуває вдома. Він колишній працівник ДАІ, звільнився з органів внутрішніх справ півтора року тому.

«Як пояснив водій, автомобіль несподівано набрав швидкість, унаслідок чого він не впорався з керуванням», – зазначила Добровольська.

Нагадаємо, 18 червня у центрі Львова позашляховик в’їхав у людей. ДТП сталася на площі Соборній біля Церкви Святого Андрія. Одна жінка загинула на місці, іншу постраждалу забрала карета швидкої допомоги. 

Позначки: