У ЄС закликали США узгоджувати політику нових санкцій проти Росії

16 Червня 2017, 16:36

В Євросоюзі вважають важливим, щоб США координували питання введення нових санкцій проти Росії з міжнародними партнерами.

"Ми знаємо про законопроект в Конгресі США. Важливо, щоб можливі нові заходи координувалися між міжнародними партнерами з метою забезпечити вплив цих заходів у міжнародному масштабі і щоб зберігалася єдність між партнерами з питання в санкціях", – заявив офіційний представник ЄС .

"Ми продовжимо уважно стежити за тим, як будуть розвиватися події в Конгресі в цьому питанны", – підкреслив представник.

Сенатський законопроект, який передбачає, зокрема, посилення антиросійських санкцій в області енергетики, розкритикувала канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Вона заявила, що під удар посиленних санкцій проти Росії потрапить європейська економіка.

Нагадаємо, 14 червня Сенат США схвалив закон про протидію російському впливу в Європі і Євразії від 2017 року, який посилює та вводить нові обмеження, націлені на російських чиновників та бізнес. Зокрема, нові посилені санкції США проти РФ вдарять по проекту "Північний потік-2".

При цьому у Німеччині й Австрії засудили рішення США про посилення економічних обмежень щодо Росії. Відень і Берлін бачать негативний економічний ефект для своїх компаній енергетичного сектору. Йдеться про компанії, що беруть участь в тому числі і в російському проекті "Північний потік 2".